Teamcoaching

Teamcoaching

"Waarom moeilijk doen, als het samen kan!"

Loesje

Wat houd teamcoaching met paarden in?

Tijdens een teamcoaching ga je als team met het paard aan de gang. Je krijgt opdrachten die je als team samen met het paard gaat uitvoeren. Hierbij wordt duidelijk hoe de groep als team functioneert en wat ieders rol binnen het team is. Vanzelfsprekend is het mogelijk om de coaching vooraf door te spreken om te kijken of er een thema is om op in te haken.

 

De manier waarop je contact maakt en omgaat met het paard zegt veel over de manier waarop je dit doet met mensen. Maar ook de manier waarop iedereen zich in de groep beweegt en op welke manier de opdracht vormgegeven wordt geeft veel informatie over de groepsdynamiek.

Creativiteit, oplossingsgerichtheid en vindingrijkheid worden door de gegeven opdrachten aangesproken. 


De coach gebruikt motiverende gespreksvoering om te onderzoeken waar de motivatie van het team ligt en wat iedereen binnen het team nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Op deze manier heeft iedereen aan het einde van de dag een ontwikkeling door gemaakt. 

voor wie?

Team coaching is interessant voor ieder team, ook als deze al prima samen kan werken. Maar vooral in deze situaties is een team coaching een absolute aanrader: 

 

  • Wil je de groepsdynamiek van het team naar een hoger plan trekken?
  • Is het team relatief nieuw en nog niet op elkaar ingespeeld?
  • Zijn er spanningen binnen het team?

 

Of willen jullie gewoon een leuke en gezellige dag waarbij je elkaar en jezelf nog een beetje beter leert kennen?

 

Boek nu jullie coachingsessie!

Uitbreiden met lezing of show

Het is mogelijk om bij een teamcoaching ook een stuk entertainment te boeken in de vorm van een paardenshow of demonstratie. Deze kan ondersteund worden met een lezing. De paarden worden getraind door middel van positieve gedragstraining. Dus binnen de training ligt de focus op wat goed gaat. Dat wat niet goed gaat wordt zo min mogelijk aandacht aan besteed. Hierdoor werken de paarden graag, zijn ze pro actief, zelfverzekerd en enthousiast. Precies zoals we dat bij werknemers ook graag zien. Want wie wil geen proactieve, enthousiaste, zelfverzekerde werknemers die met plezier hun werk doen? Iedere leidinggevende heeft invloed op zijn werknemers door de manier waarop hij leiding geeft. Wil je hier meer over weten? Kies er dan voor om de leerzame lezing toe te voegen aan deze coaching. En gecombineerd met de paardenshow zie je wat het resultaat is van positief trainen!

Werkwijze

We beginnen de dag uiteraard met een kop koffie of thee, eventueel naar wens met gebak. Vervolgens krijgen jullie een korte presentatie over paarden en hun gedrag. Het is belangrijk voor de veiligheid tijdens de coachsessie dat iedereen vooraf wat informatie over paarden krijgt. Vervolgens gaan we aan de gang. Tijdens de teamcoaching krijgen jullie teamopdrachten die jullie samen met het paard uit gaan voeren. De coach zal de opdrachten leiden en met behulp van de motiverende gespreksvoering coachen.

Afhankelijk van de wensen van de aanvrager kan er uiteraard specifieker op bepaalde thema’s ingegaan worden en kan er uiteraard een pakket om maat geboden worden. Vanzelfsprekend hebben we vooraf uitgebreid contact over de exacte invulling van deze dag.

Omdat we zeer waarschijnlijk buiten aan de gang gaan is het belangrijk dat alle deelnemers zich kleden naar het weer. Ook stevige, gesloten schoenen zijn belangrijk. Op de locatie is ook een binnenbak en kantine aanwezig, dus ook wanneer het regent kan de dag doorgaan. 

 

Niet alleen onze paarden willen graag cookies! onze website wil deze ook. Op deze manier optimaliseren we jouw websitebezoek.