Privé Coaching

Privé coaching

"Ook wanneer je angst of ontzag hebt voor paarden ben je van harte welkom"

Wat houdt paardencoaching in?

Twijfel, ben ik wel goed genoeg? Ik wil het wel, maar het lukt mij toch niet. Ik weet niet hoe ik dit moet gaan doen? Iets houdt me tegen, maar ik weet niet wat…

Dit zijn allemaal belemmerende gedachtes. Ze spelen bij heel veel mensen op heel veel momenten en in heel veel situaties door het hoofd. Je hebt er niets aan, maar hoe kom je er vanaf? 

Sommige mensen lukt dit zelf, maar veel andere mensen zijn gebaat bij hulp. Iemand die oprecht naar je luistert, interesse heeft en de juiste vragen stelt.  Op deze manier krijgen je gedachten structuur en ontdek je wat voor jou belangrijk is.

Paardencoaching

Paardencoaching is hierbij een uitkomst! Lekker naar buiten, voeten in de aarde, landelijke rust en gekleed naar het weer en natuurlijk in contact met deze prachtige, vriendelijke dieren.

Wanneer je bij paarden bent en met hun bezig bent is het makkelijker om te praten over gevoel, emotie en moeilijke onderwerpen. Daarnaast leggen paarden met hun reacties op jouw energie en emoties direct de spreekwoordelijke vinger op de zere plek. Je komt pijlsnel tot de kern van het dilemma. En het is minder zwaar om erover te praten omdat je je focus kan verdelen. 

Coach

En ik als coach help je om te praten door het stellen van de juiste vragen. De dingen in je hoofd op een rijtje. Wat heb jij nodig om te komen waar je naar toe wil? Daarnaast kijk ik naar de reacties van het paard en ik daag je uit tot leuke oefeningen samen met paard. Je hoeft overigens niet op het paard, je blijft met je voeten op de grond. 

Ook wanneer je angst of ontzag hebt voor paarden ben je van harte welkom. Als coach en professioneel paardentrainer kan ik jou uitstekend begeleiden in de omgang met het paard. We doen sowieso niets wat niet oke voelt. En je zult merken dat je uiteindelijk meer blijkt te durven dan dat je dacht! 

Voor wie?

Paarden coaching is altijd en voor iedereen nuttig, je krijgt altijd nieuwe inzichten en gaat zelfbewuster naar huis. Maar ook bijvoorbeeld in onderstaande situaties is paarden coaching enorm behulpzaam!

 

  • Je hebt een hoop werk dat je makkelijk af zou kunnen maken, maar het lukt niet.

 

  • Je hebt een dilemma waar je niet uitkomt.

 

  • Je hebt een slechte gewoonte waar je vanaf wil.

 

  • Je zou wel voor die promotie willen gaan, maar iets houdt je tegen.

 

  • Iedere dag weer jezelf naar het werk slepen, maar een andere baan zoeken durf je niet.

 

 Met al dit soort twijfels en dilemma’s kunnen wij, de paarden en ik, jou helpen. Niet door je de juiste antwoorden te geven, maar door je te helpen jouw gedachten te structureren en te onderzoeken wat echt belangrijk is voor jou en hoe jij stappen kan gaan maken. Wat is jouw wens? Waar wil jij naartoe? En hoe kun je dat bereiken?

Dus wil jij jezelf beter leren kennen? Dan is een coachsessie een absolute aanrader.

Werkwijze

Tijdens een coachsessie werken we met 1 a 2 paarden. Deze kunnen zowel los als aan de lijn gehouden worden, afhankelijk van de coachvraag en waar je je prettig bij voelt. Tijdens het coachen wordt er gebruik gemaakt van motiverende gespreksvoering. We zoeken naar jouw drijfveer en naar wat jij nodig hebt om stappen te maken. Door middel van vragen en opdrachten met het paard komen we tot de kern van de vraag of het probleem. Er wordt een rustige en oordeelloze situatie gecreëerd zodat je je veilig en vertrouwd voelt en durft open te stellen.

 

We werken wanneer het weer het toelaat buiten en anders in een overdekte rijhal. Het is in beide gevallen belangrijk om je naar het weer te kleden en te zorgen voor stevige, gesloten schoenen. 

Niet alleen onze paarden willen graag cookies! onze website wil deze ook. Op deze manier optimaliseren we jouw websitebezoek.