Leiderschap Coaching

Leiderschap Coaching

"Leidinggeven geeft veiligheid, zekerheid en duidelijkheid"

Wat houd Leiderschap coaching in?

Goed leiding geven is geen vanzelfsprekendheid. Er zijn mensen die er van nature heel erg goed in zijn, maar ook mensen die hun leiderschap skills  echt moeten ontwikkelen.

 

Wanneer je goed leiding geeft dan heeft iedereen daar baat bij en accepteert het hele team de leiding als vanzelfsprekend. Dan geef je ze veiligheid, zekerheid en duidelijkheid.

En juist in een paardenkudde werkt leiding geven ook op deze manier. Doordat er paarden zijn die de leiding krijgen van anderen voelt de hele groep zich veilig, zeker en weet waar ze aan toe zijn. 

 

Dat maakt dat het paard een geweldig goede coachingspartner is binnen een leiderschapstraining. Hij voelt feilloos aan of iemand leiding geeft, de leiding probeert te nemen of hoopt de leiding te krijgen. En daar reageert hij op. Confronterend? Dat zeker. Maar ook leerzaam, interessant en verhelderend. 

 

Helemaal omdat er ook een coach aanwezig is die met de juiste vragen onderliggende patronen en belemmerende gedachtes boven weet te halen.

 

Leiding geven bij paarden lijkt verrassend veel op leiding geven bij mensen. Naast coach ben ik ook professioneel paardentrainer en kan hierin dan ook een vertaalslag maken. 

voor wie?

Voor die leidinggevende die zichzelf onder de loep durft te nemen. Dus wil jij echt stappen vooruit zetten en durf jij jouw eigen plussen en minnen te onderzoeken dan is leiderschapscoaching een enorme steun in de rug.

Wanneer kies je voor coaching?

  • Voel jij je niet 100% zeker in jouw rol als leidinggevende?
  • Merk jij dat jouw medewerkers jouw leiderschap niet aannemen.
  • Vind je het lastig om te focussen op wat echt van belang is?
  • Merk jij dat je soms als een bitch of bullebak gezien wordt?
  • Of ben je gewoon nieuwsgierig wat coaching voor jou kan doen?

Boek dan nu een coachingsessie en ontdek het verschil! Deze coaching is zowel als privé- en als teamcoaching te boeken. 

Werkwijze

Tijdens een coachsessie werken we met 1 a 2 paarden. Deze kunnen zowel los als aan de lijn gehouden worden, afhankelijk van de opdracht en waar we precies op coachen.
Tijdens het coachen wordt er gebruik gemaakt van motiverende gespreksvoering. Door middel van vragen en opdrachten met het paard gaan we opzoek naar jouw drijfveer en naar wat jij nodig hebt om stappen te maken. Er wordt een rustige en oordeelloze situatie gecreëerd zodat je je veilig en vertrouwd voelt en durft open te stellen.

 

We werken wanneer het weer het toelaat buiten en anders in een overdekte rijhal. Het is in beide gevallen belangrijk om je naar het weer te kleden en te zorgen voor stevige, gesloten schoenen. 

 

Niet alleen onze paarden willen graag cookies! onze website wil deze ook. Op deze manier optimaliseren we jouw websitebezoek.